Sony-Alpha-A5000

100 de km pe oră și o cameră foto Sony Alpha A5000

Dragă Sony Alpha A5000,

Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Dar atunci când acea imaginea se transformă într-o fotografie ce capturează un moment inedit, unic și de neegalat, aceasta poate să valoreze mai mult de atât.

Am observat că realizarea fotografiilor reprezintă de cele mai multe ori un gest simplu și mecanic ce include apăsarea unui simplu buton, însă în spatele fiecărui „click” stau de fapt mai multe principii. Din punctul meu de vedere ar trebui în primul rând să ai dorința și pasiunea de a comunica unei alte persoane momentul acela special care te-a determinat să declanșezi butonul. Trebuie să ai abilitatea de a transmite prin acest limbaj comun ceea ce ție ți s-a părut pe moment că merită capturat.

Dar există și clipe, dragă Sony Alpha A5000, când faci o fotografie la plesneală doar pentru simplu fapt că ai avut impresia în acea fracțiune de secundă că merită să o faci trăind cu speranța că poate atunci când o vei developa, ceva bun tot va ieși. Pentru mine cam 70% dintre cazuri fac parte din a doua categorie deoarece nu degeaba acest Jurnal se numește „în mișcare”.

Dacă ar fi să oprim motocicleta de fiecare dată când îmi doresc eu să fac o poză, asta ar însemna să parcugem același număr de kilometrii într-un interval de timp dublu sau poate chiar mai mult. Din păcate stilul de viață pe care îl avem nu ne permite să forțăm nota prea mult, plus că sunt prea multe lucruri de văzut în lume și prea puțin timp, inclusiv în România.

Sony Alpha A5000

Sony Alpha A5000

Sony Alpha A5000

Așadar cele mai multe fotografii sunt făcute foarte rapid în modul Shutter Speed Priority (uneori și în cel Manual) la o viteză de 100 de km pe oră, mai mult sau mai puțin. Modul este ales în funcție de mai mulți factori precum rapiditatea cu care ne deplasăm, vremea, natura drumului, gradul de periculozitate sau starea de spirit care își impun cuvântul de fiecare dată și își pun amprenta în calitatea imaginii. Unele poze necesită o concentrare mai mare, altele mai mică. Doar tu știi de câte ori era să te scap și să te pierd în aventurile noastre sau de câte ori te-am ascuns în topcase-ul motocicletei F650GS ca să te feresc de vremea rea.

Sony Alpha A5000

Sony Alpha A5000

Sony Alpha A5000

Sony-Alpha-A5000 - Venetia

Sony-Alpha-A5000 - Austria

De o dimensiune și o greutate numai potrivită (386 g) pentru un fanny pack și cu o practicabilitate uimitoare ești camera foto ideală pentru astfel de călătorii, în mod special pentru că ești compactă și pe deasupra mai ești și mirrorless. Cei 20.1 mp își fac treaba cu siguranță pentru că nu mă pot plânge de calitatea fotografiilor în astfel de condiții. Într-adevăr că uneori mi-aș dori ceva mai mult de la tine, dragă Sony Alpha A5000, dar pentru acest lucru probabil ar trebuie să și investesc cumpărând un alt obiectiv și să aflu mai multe lucruri despre funcționalitățile tale, inclusiv să învăț și alte trick-uri.

Însă la câte peisaje frumoase ai văzut prin lentilele tale, nu te poți plânge, așa cum nici eu nu pot să-mi plâng de milă. Cu timpul probabil voi face și următorul pas dar până atunci mă voi bucura de ceea ce îmi poți oferi acum, în prezent.

Atunci când amintirile nu mai sunt în cea mai bună formă a lor, cuvintele și fotografiile te ajută să retrăiești momentele din trecut. Eu vreau doar să mă asigur că fiecare clipă va rămâne întipărită atât în suflet, cât și în acest Jurnal în mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *