Budapest is not Bucharest – Sezonul 3, Episodul 2

Dragă Budapesta,

„Budapest is not Bucharest. Cu siguranță nu!” Ăsta a fost primul meu gând când am ajuns la tine, dear ❤ of Hungary. Și cred că această amintire și-a făcut loc în mintea mea, din pricina confuziei pe care o făceau artiștii internaționali la concertele din capitala României.

Cei de acasă știu probabil despre ce vorbesc 😉.

După o pagubă de vreo 500 de lei (schimbare lanț motocicletă, pinioane și manoperă) și o întârziere de câteva ore bune, drumul Oradea – Budapesta a fost floare la ureche. Asta dacă excludem bineînțeles miile de grade Celsius.

Ajunși seara târziu într-o zi de miercuri, campingul Arena situat la vreo 8 km distanță de centrul Budapesta a fost cea mai bună opțiune pentru noi. 26 de euro bine cheltuiți pentru 3 persoane, 2 corturi și 2 motociclete. Condiții foarte bune și ce e mai important, apa de acolo e potabilă deci no worry for us la capitolul acesta.

Am avut onoarea să vizităm Budapesta, atât noaptea cât și ziua. Iar ambele variante sunt nemaipomenite deoarece acest oraș este extrem de frumos și are multe de arătat. Prea multe aș îndrăzni să spun!

Poduri ca în filmele englezești, palate, biserici, grădini cu nume de regine, clădiri impunătoare și pline de istorie, și bineînțeles Dunărea care este valorificată la potențialul ei maxim de infrastructura din Budapesta.

Ca o idee: traficul e ca în București, supa gulaș e foarte bună la restaurantul Börze din centru și ajunge undeva pe la 25 de lei, clădirile sunt impresionante, viață de noapte există fără nicio problemă, și poți plăti în euro în caz de nu te-ai pregătit cu forinți.

În cazul în care nu ai prea mult timp la dispoziție de vizitat, poți lua din centru un shuttle bus iar pentru 6 euro te duce la 4 obiective turistice mari care te lasă cu vibe-ul orașului Budapesta: Fisherman’s Bastion, Kapisztrán Square, Buda Castle și Castle Garden. Primul obiectiv menționat și al treilea, mi-au plăcut cel mai mult. În maxim 30 de minute rezolvi turul, însă depinde și de tine cât vrei să stai.

Noi am petrecut cam o ora jumătate dar a meritat fiecare minut.

Centrul orasului - Budapesta
Biserica - Budapesta

Buda Castle - Budapesta

Buda Castle - Budapest Buda Castle - Budapest

Budapesta

Buda Castle - Budapesta
Panorama Buda Castle

Panorama Buda Castle-Budapesta

Atunci când amintirile nu mai sunt în cea mai bună formă a lor, cuvintele și fotografiile te ajută să retrăiești momentele din trecut. Eu vreau doar să mă asigur că fiecare clipă va rămâne întipărită atât în suflet, cât și în acest Jurnal în mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *