Buget de calatorii - Harta Europei

Cum să ieși câștigător din bătălia cu propriul buget de călătorii

Dragă Buget de călătorii,

Am simțit cum se aproprie cu pași repezi primăvara lui 2018 și parcă s-a activat instant alarma care ne anunță ca de fiecare dată, că e timpul să te scoatem de la naftalină. În fiecare lună din

an, încă de pe vremea lui 2014, am mers pe regula lui 600 RON și ușor, ușor, te-am clădit și distrus în același timp. Chiar luna aceasta am tras cu ochiul la valoarea ta și am îndrăznit să retragem o mică parte din tine pentru a merge odată cu instalarea lunii martie, într-o mini vacanță în Italia.

Ca să fiu sinceră, deși ești un buget dedicat călătoriilor, parcă satisfacția îmi este mult mai mare atunci când te folosim mai degrabă în aventurile noastre cu motocicleta. Țin minte cum anul trecut, când am fost plecați două săptămâni în Europa, cei aproximativ 1.000 de euro au fost numai bine primiți de către mine și R. Cele 16 zile, 9 țări și cei 5.092 de km au avut nevoie de acești bani pentru a ne trimite înapoi în siguranță la destinație, și anume în București. Nu am știut pe atunci la ce sume o să ne ridicăm și iată că la sfârșitul verii trecute ne-a fost dat să aflăm din propria experiență.

Benzina, cazarea, mâncarea, taxele de parcare (pe unde a fost nevoie), dar și toate poftele de moment, au fost susținute financiar de către tine oferindu-ne cele mai frumoase experiențe și amintiri. În același timp, un astfel de buget strâns în prealabil, ne-a făcut să ne dăm seama de importanța lui în călătoriile noastre cu motocicleta deoarece la întoarcere îți poți continua liniștit viața fără să fii supus unui stres suplimentar.

Anul acesta ne propusesem să mergem către Peninsula Scandinavei, însă avem impresia că deocamdată niciun buget nu ne va aduce pacea sufletească pentru că țări precum Findlanda, Suedia, Norvegia, te pot mânca de viu la cât de scumpe sunt chiar și dacă călătorești pe două roți. Dar nu vom zice niciodată nu, ci din contră vom munci și mai mult pentru a ajunge acolo.

Așadar, te vom mai lăsa o scurtă perioadă de timp să crești, ca la vară să putem porni iar către o nouă experiență, unde mâna ta de ajutor ne va prinde bine cu siguranță.

Atunci când amintirile nu mai sunt în cea mai bună formă a lor, cuvintele și fotografiile te ajută să retrăiești momentele din trecut. Eu vreau doar să mă asigur că fiecare clipă va rămâne întipărită atât în suflet, cât și în acest Jurnal în mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *