F650Dakar-Yamaha-MT03-Lanzarote

Insula Lanzarote și inima Spaniei, Madrid

Dragă Lanzarote,

Ai fost o… greșeală! O greșeală grozav de frumoasă! Una care a meritat 4 zboruri cu avionul, cu plecare din București, adică undeva la vreo 12 ore în total, împărțite 4h:2h:2h:4h. Ah, și o zi jumătate de mers cu o motocicletă F650 Dakar, doar pentru a te putea vedea. Cum niciodată planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, decizia de a te vizita a fost la un pas de un click care a venit după o binemeritată întrebare: „Dar ce o să facem în Madrid 5 zile?”

Cu puțin research pe Google și un noroc chior, destinul a făcut să ne vedem la mijlocul lunii Martie timp de două zile, atât cât să ne putem bucura de izul tău vulcanic și de cele aproximativ 19 grade cu soare. Nu mint și recunosc că eu personal am avut multe așteptări din partea ta, dar au fost depășite cu succes. După o seară petrecută în Madrid, inima Spaniei, am plecat a doua zi cu dimineața-n cap și după 2 ore de zbor ne-ai încântat încă de la aterizare cu o mare de apă.

Cum am mărturisit și într-una dintre postările de pe pagina de Facebook  – Jurnal în mișcare, tu, Lanzarote, ești cea mai estică insulă din Arhipelagul Insulele Canare. Te afli la aproximativ 125 km de coasta Africii și la 1.000 km de Peninsula Iberică, fiind cea de-a patra insulă ca suprafață dintre cele șapte insule Canare, după Tenerife, Fuerteventura și Gran Canaria. Ești o insulă vulcanică apărută acum 20 de milioane de ani, iar noi am avut minunata ocazie să te vizităm pe două roți 🌋🌊🌅🏍.

Sol arid, vulcani stinși, plaje cu nisip vulcanic fin și negru, apă turcoaz, palmieri zvelți și puternici, soare cât să-ți prăjească liniștit nasul. Cu toate aceste minunății vei întâmpina lumea care va dori să te cunoască mai bine. Regret poate faptul că nu am avut mai mult timp la dispoziție pentru a vizita la pas și Parcul Național Timanfaya, renumit pentru solul său aparte și pentru recordul de erupții vulcanice și golful care se numește…ei bine, El Golfo.

Deci cred că 3-4 zile integrale ar fi de fapt și de drept necesare pentru a putea exploata cu adevărat cei 845.9 km², unde este inclusă bineînțeles și vizita în Arrecife, orașul port de pe coasta estică a Insulei Lanzarote.

Dar ne-am mulțumit să vedem și doar Playa Honda, Puerto del Carmen, Playa Flamingo, Papagayo Beach, Cueva de los Verdes, Mirador del Rio, sau vulcanul El Cuervo, deoarece numai când dai ochii cu acest relief special, sutele de cactuși sau plajele cu nisip alb-auriu și negru, rămâi liniștit fără rația de aer, la cât de frumos e.

Arrecife

Lanzarote-Plaja-cu-Palmieri

Lanzarote-Plaja-cu-Palmieri.jpg

Jurnal in miscare - Arrecife

Jurnal in miscare - LanzaroteJurnal in miscare - Lanzarote

Papagayo-Beach-Lanzarote

Papagayo-Beach-Lanzarote.jpg

Papagayo-Beach

Yamaha-MT03-Lanzarote

Lanzarote-Jurnal-in-miscare

Yamaha-MT03-Lanzarote

Plaja-Lanzarote

Plaja-Insula-Lanzarote

Jurnal-in-miscare-Plaja-Lanzarote

Lanzarote-plaja-cu-roci

Insulele-Canare-Lanzarote

Plaja-Insulele-Canare-Lanzarote

Drum-Lanzarote

Lanzarote-traseu

Vulcanul-El-Cuervo

Vulcanul-El-Cuervo-Lanzarote

Vulcanul-El-Cuervo-Lanzarote

Lanzarote-Vulcanul-El-Cuervo

Lanzarote-Vulcanul-El-Cuervo

Lanzarote-Vulcanul-El-Cuervo

Lanzarote-F650-Dakar

Lanzarote-Moto-Trip

Insula-Lanzarote

Mirador-del-Rio-Lanzarote

Far-Lanzarote

Apus-Arrecife

Arrecife-Apus

Apus-Arrecife-Lanzarote.

Apus-de-soare-Arrecife-Lanzarote

Port-Arrecife-Lanzarote

Cazarea prin Airbnb a fost mai mult decât perfectă, iar transportul prin oraș extrem de eficient datorită trotinetelor electrice. 🙂

Apartamento-Charco-Arrecife

La întoarcere, tu, dragă Madrid, ai fost din nou locația noastră nomadă pentru încă două zile, unde am reușit să-ți vizităm cele mai interesante puncte turistice, precum parcul El Retiro, Plaza del Sol, Plaza de Cibeles, Catedrala Almudena, Templo de Debod, Mercado de San Miguel, Farul din Madrid sau Primark 😊😊, dar ne-ai invitat și să-ți gustăm cele mai interesante mâncăruri cum ar fi tostadas, jamon pata negra, tortilla, burgeri extreeeem de buni, salate în diferite combinații.

Ah, să nu uit nici de cantitățile industriale de Sangria.

MADRID

El Retiro Madrid

El Retiro Madrid

Parcul El Retiro Madrid

Palatul de Cristal Madrid

Palatul Regal Madrid

Catedrala Madrid

Piata Cibeles - Madrid

Madrid + Arhitectura

Catedrala-Almudena-Madrid

Catedrala Almudena Madrid

Catedrala Almudena Madrid

Catedrala Almudena Madrid

Apus de soare Madrid

Templo de Debod Madrid

Cu cel mai frumos apus din Madrid, am plecat liniştiti către România, nu înainte însă de a ne promite că ne vom revedea curând, pe două roți, așa cum am izbândit și în călătoria noastră din Italia și Peninsula Balcanică.

Atunci când amintirile nu mai sunt în cea mai bună formă a lor, cuvintele și fotografiile te ajută să retrăiești momentele din trecut. Eu vreau doar să mă asigur că fiecare clipă va rămâne întipărită atât în suflet, cât și în acest Jurnal în mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *