Lacul Como (Italia) sau întâlnire de gradul 10 (Celsius) cu Pasul Maniva? – Sezonul 3, Episodul 3

Dragă Italia,

Să fie oare al treilea an consecutiv în care ne-am întors la tine pe motocicletă?

Yes, of course it is!

E adevărat, ne-a luat ceva timp (aproape o săptămână jumătate) și câteva țări să ajungem, țări precum Ucraina, Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia, Germania și Elveția, dar vorba aia, „ce-i mai bun se păstrează la final”.

Deși Croația s-ar putea să vină tare din spate. Asta pentru că sezonul 3 de anul acesta mai are încă o săptămânâ până se încheie.

Chiar și așa, tu vei fi cea care ne-a făcut să ne gândim serios la a ne muta din România.

Tu, cea care ești bogată în lacuri de un albastru-verzui minunat, munți puternici, pasuri, castele, fortărețe, biserici înalte, străzi înguste, case colorate și cochete, o grămadă de poduri, tunele ascunse-n munți, infrastructură (chiar și la 2.000 de metri), și cel mai important, bogată în oameni calzi și zâmbitori.

Două zile petrecute la Lacul Como din nordul Italiei și în împrejurimi, ne-au umplut de-a dreptul cu energie. Asta și datorită hotelului Albergo de Jean din localitatea Garzeno rezervat prin Airbnb ce ne-a făcut să ne simțim de ai casei.

Plus că a ajutat și priveliștea din camera primită gratuit pentru mine și R.

Hotel Albergo de Jean Garzeno - Italia

 Hotel Albergo de Jean-Garzeno-Italia

Probabil li s-a făcut milă de noi când ne-au văzut cum arătam după cele 8 ore de ploaie de pe traseul Ulm (Germania) – Garzeno (Italia) 🌧.

Elvetia

Lacul Como

Lacul Como Italia

Lacul Como

Lacul Como

Lacul Como

Lacul Como

În continuare, alte două zile petrecute în localitatea Briale, la aproximativ 200 km distanță de lacul Como, în sânul familiei care deține o casă de aproape 100 de ani numită Casa nel Bosco, au fost desertul din acest weekend ce tocmai a trecut. Rezervată tot prin Airbnb.

Această gazdă a avut grijă să fim mereu hrăniți în schimbul unei mici donații, iar forțați de ploaie, am reușit să întâlnim dumincă două dintre cele mai frumoase pasuri de până acum: Baremone și Maniva (în Provincia Brescia, Lombardia).

Pasul Baremone

Pasul Baremone

Pasul Maniva

Pasul Maniva

Pasul Maniva

Pasul Maniva

Pasul Maniva

Pasul Maniva

Aici ne-am dat întâlnire cu norii, cu cele 10 grade Celsius și cu al nostru curaj de a merge cu motocicleta la 1.700 m înălțime, pe un drum foarte îngust și semi asfaltat. A fost o experiență ce nu va fi uitată prea curând.

Chiar ne va ambiționa să mai căutăm și alte pasuri de acest gen, ce uneori par a putea fi străbătute doar la pas sau de biciclete. Sau poate le vom lăsa pe ele să ne găsească.

Așa că dragă Italia, mulțumim pentru primire și ne vom mai revedea. Cu siguranță!

Dragă Croația, te rugăm să fii îngăduitoare cu noi și să ne lași să facem în următoarele zile, cel puțin o baie în Marea Adriatică 🏊.

Poftim la ea ca niște copii la prăjituri.

Atunci când amintirile nu mai sunt în cea mai bună formă a lor, cuvintele și fotografiile te ajută să retrăiești momentele din trecut. Eu vreau doar să mă asigur că fiecare clipă va rămâne întipărită atât în suflet, cât și în acest Jurnal în mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *