Patru tipuri de mișcare care pot fi făcute în sezonul rece

Dragă Iarnă,

Atunci când gradele celsius cu minus preiau puterea, trebuie să le facem în ciudă și să le demonstrăm că nu vom fi ținuți captivi pe canapea, dimpotrivă vom face mișcare. Mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Astfel din luna decembrie și până în primăvară, cu puțin noroc, există toate șansele

ca longboarding-ul, ciclismul, yoga și snowboarding-ul să fie cele mai potrivite tipuri de mișcare care pot fi practicate atât în aer liber, cât și indoor.

Longboarding-ul este un sport ce a pătruns în România acum câțiva ani și a luat amploare destul de rapid de-a lungul timpului, mai ales în rândul adolescenților. Tin minte că primul longboard pentru plimbări în oraş l-am primit la 18 ani (cel din imagini e cel mai nou cumpărat şi e mai degrabă o combinație între cruser şi downhill), un Never Summer extrem de lung ca dimensiuni, construit în cea mai mare parte din bambus („arborele de fier”). De atunci și până astăzi, această „placă lungă” nu a mai fost lăsată din mână și a devenit unul dintre cei mai buni prieteni, chiar și în zilele mai friguroase. La o talpă mereu ai șansa să te încălzești :).

Longboard Brasov-Strada Lunga

Longboard Brasov

Longboarding Brasov

Confundat de cele mai multe ori cu un skateboard, se diferențează foarte mult datorită formei și a dimensiunii deck-ului (suprafața longboard-ului), roților, axelor și nu în ultimul rând, a scopului pentru care acest obiect a prins viață și anume: viteza. Deplasarea cu acesta poate fi extrem de benefică deoarece pe lângă faptul că te duce rapid din punctual A în punctul B, C și D, îți pune în funcțiune și îți lucrează mușchii fesieri și pe cei ai picioarelor. Plus că sentimentul este de necomparat.

Al doilea tip de mișcare, și anume ciclismul, poate fi practicat cu ușurință de toți oamenii care stau cât de cât bine cu echilibrul. Este ușor să pedalezi și te bucuri în același timp de o zi frumoasă de iarnă, atâta timp cât afară nu plouă torențial sau ninge. Cu frigul se poate rezolva destul de repede dacă ai câteva haine călduroase care să mențină temperatura corpului acolo unde trebuie. De cele mai multe ori, lacul Herăstrău împarte niște apusuri extraordinare cu bicicliștii.

Lacul Herastrau Bucuresti

Bicicleta te poate scăpa până și în anotimpul rece de lungile așteptări ale autobuzelor, de încercările eșuate de a contacta un taxi, sau pentru cei din Bucureșți, de grijile de a prinde metroul la o oră târzie. Amsterdam a fost pentru mine locul potrivit pentru a-mi deschide apetitul de neoprit pentru bicicletă, iar de aproximativ patru ani de zile, acest „vehicul” mă însoțește aproape zilnic în aventurile mele.

Yoga este un tip de mișcare mai nou abordat de către mine, dar care însă aduce multe beneficii, atât fizice (prin stretching și echilibristică) cât și spirituale (meditație). La început scepticismul mi-a pus piedică și m-a aruncat într-o mare de întrebări, dar în cele din urmă am reușit să depășesc acest obstacol și să înțeleg mai bine ce se întâmplă cu corpul uman practicând această disciplină. Și e numai de bine, mai ales dacă prima experiență de acest fel o vei avea cu Yoga as a Lifestyle, din București.

Yoga Bucuresti Bio Terra

Yoga Bucuresti Bio Terra

Al patrulea tip de mișcare și cel mai creativ din punctul meu de vedere este snowboarding-ul. Chiar dacă de cele mai multe ori sărbătorile de iarnă nu aduc zăpada în orașe, la mari altitudini magia se poate petrece destul de ușor. Poiana Brașov poate fi o locație de poveste în perioada rece, mai ales dacă se alege să se meargă cu snowboard-ul (sau schiuri, după preferințe) în zilele mai puțin aglomerate (în afara weekend-ului).

Despre ce presupune echipamentul de snowboard am scris deja în scrisoarea către decembrie, dar ceea ce nu am menționat este faptul că acest sport îți poate pune la muncă creativitatea și te provoacă să-ți dorești mai mult de la tine prin îmbunătățirea stilului de dat și prin a încerca tot felul de mișcări noi. Așadar ce mai aștepti?

Miscare cu Snowboard-ul - Postavarul-Brasov

Cabana-Postavaru-Poiana-Brasov

Postavarul-Snowboard-Poiana-Brasov

Postavarul-Snowboard-Poiana-Brasov

Mulțumiri speciale se duc și către M.I. pentru surprinderea momentului:)

Atunci când amintirile nu mai sunt în cea mai bună formă a lor, cuvintele și fotografiile te ajută să retrăiești momentele din trecut. Eu vreau doar să mă asigur că fiecare clipă va rămâne întipărită atât în suflet, cât și în acest Jurnal în mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *